Cu ce ajutăm
◎ Hrană
◎ Personal calificat prepară zilnic hrana în bucătăria căminului și o servește în sala de mese principală şi în oficiile de pe fiecare etaj.
◎ Personalul de îngrijire hrănește în cameră sau chiar la pat beneficiarii dependenți. Li se asigură 3 mese principale calde pe zi precum şi două gustări (fructe/patiserie). Mesele sunt variate și vizate de medicul nutriționist conform indicațiilor de regim alimentar. Se prepară hrană pasată celor care prezintă dificultate în deglutiție.
◎ Îngrijire medicală
◎ Îngrijirea medicală este asigurată de un medic de familie (de luni până vineri, consultații la telefon și online), un medic specialist psihiatru (2 ore/săptamână), un medic de boli interne (la cerere – voluntar), un medic neurolog (cu contract de prestări servicii – la cerere) și 10 asistenți medicali care asigură asistența non-stop precum şi de persoanele care efectuează stagii de practică şi voluntariat.
◎ Pe lângă consultaţiile şi tratamentele gratuite la cabinetul medical al căminului oferite de către cei 4 medici, asigurăm cazurilor sociale transport, consult şi internări la unităţile medicale de profil precum şi medicamentaţia (prin reţete medicale compensate şi medicamente din donaţii) şi aparatura medicală necesară (pulsoximetru, tensiometru, aparate auditive, ochelari, concentratoare de oxigen, scaune/fotolii rulante, etc).
◎ Îngrijire personală
◎ Punem la dispoziția bunicilor infirmieri care asigură: igienă corporală, îmbrăcat/dezbrăcat, încălțat/descălțat, deplasare în interiorul camerei și în incinta căminului, mobilizare, transfer în fotoliu/scaun, manevre de prevenire a escarelor, bărbierit, pieptănat, tuns, supraveghere preventivă, întrețin camerele și spațiile comune curate şi ordonate.
◎ Infirmierii însoțesc beneficiarii în excursii, spectacole, la consultaţii şi tratamente în unităţi medicale de profil. Cu ocazia aniversărilor sau onomasticilor, precum și a petrecerilor tematice, infirmierii se îngrijesc pentru ca ținuta vestimentară sa fie una festivă.
◎ Socializare
◎ Organizăm activități socio-culturale și de petrecere a timpului liber, care se fac sub coordonarea asistentului social care împreună cu socio-animatorul și psihologul reușesc să ofere beneficiarilor confortul mental și emoțional necesar unei bătrâneți liniștite.
◎ Cu sprijinul voluntarilor din ţară şi străinătate, se organizează lunar aniversările beneficiarilor/onomasticile, Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice, Ziua EMINESCU, sărbătorile religioase, petreceri tematice cu muzică și dans, carnaval/bal mascat, terapii ocupaționale, excursii, jocuri de societate, vizite tematice, audiții muzicale, cerc literar etc. Aceste activităţi sunt organizate în club, bibliotecă, capelă, precum şi în curte si foișor.
◎ Kinoterapie
◎ Asigurăm săptămânal program de terapii de recuperare/reabilitare funcțională în scopul menținerii sau ameliorării autonomiei: kinetoterapie, masaj somatic/reflexogen, gimnastică medicală, de întreţinere şi de relaxare, meloterapie, psihoterapie și logopedie. Beneficiarilor nedeplasabili li se asigură servicii de recuperare la pat.